SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Vælg dit land Danmark Danmark
Gratis levering for alle ordrer over 350 DKK
Levering inden for 3-4 arbejdsdage
Sikker betaling med 3D Secure

Tandkødspleje: Den Ultimative Guide

Tandkødspleje. Vi gør det nemt for dig at passe på dit tandkød… og behandle eller forebygge problemer såsom blødende tandkød og parodontose.

min read
Oct 2019
https://curaprox.dk/blog/post/tandkodspleje-den-ultimative-guide
min read
Oct 2019
https://curaprox.dk/blog/post/tandkodspleje-den-ultimative-guide

Hvorfor denne guide?

Tandkødspleje

Du er kommet til det rette sted, hvis:

  • Du er kommet til det rette sted, hvis:
  • Du af og til føler, at dit tandkød er hævet eller følsomt – eller du har oplevet, at dit tandkød bløder efter tandbørstning – og du ønsker at gøre noget ved det. Eller…
  • Du vil lære, hvordan du bedst passer på dit tandkød og forebygger tandkødsproblemer (Vi har hjulpet millioner af mennesker med deres tand- og mundsundhed – og oplært titusindvis af tandlæger i hele verden i at forebygge tandkødsproblemer). Eller…
  • Du er bange for, at du er ved at udvikle en tandkødssygdom, og du gerne vil finde ud af, om der er noget, du kan gøre ved det.

Ana Stevanović

Head of Professional Education at Curaden

Trin 1

Hvad er en tandkødssygdom?

Lær om tandkødssygdomme og risikoen ved tandkødsbetændelse og parodontose… 

Blødende tandkød

Måske bløder dit tandkød, når du bider i et æble. Du er ikke alene om dette. Blødende tandkød er meget almindeligt. Men du bør se det som en advarsel.

Tandkødsbetændelse

Det kan betyde, at du har en begyndende tandkødssygdom (andre symptomer kan være mørkerødt, blødt og følsomt tandkød samt dårlig ånde). Den primære årsag til tandkødsbetændelse er ophobning af plak.

VIGTIGT: Den gode nyhed er, at du i mange tilfælde kan behandle og forebygge tandkødsbetændelse ved at anvende en god rutine omkring din tand- og mundsundhed. (Du er kommet til det rette sted. Se venligst de følgende trin!)

Som altid er det også vigtigt, at du jævnligt konsulterer en tandlæge og en tandplejer.

Parodontose

Når tandkødsbetændelse ikke bliver behandlet, kan det føre til parodontose – betændelse af det væv, der fastholder og beskytter tænderne. Hvis parodontose ikke bliver behandlet, kan du risikere at tabe en tand. Har du nogle bekymringer, bør du konsultere din tandlæge.

Trin 2

Børst på den rigtige måde

Børst med den rette teknik med en nænsom og effektiv tandbørste, så dit tandkød forbliver sundt…

Pas godt på dit tandkød, og giv dig selv det bedst mulige grundlag for en sund mund. For at få et godt udgangspunkt, bør du vide følgende…

Forestillingen om, at vi skal børste hårdt med en hård tandbørste, er fuldstændig forkert. Sulcus – tandkødet mellem tænder og tandkød – er en yngleplads for bakterier, som danner plak. Men her er det svært at gøre rent med en hård tandbørste – hårde børstehår kan simpelthen ikke flexible nok til at tilpasse sig til den overfladestruktur, som sulcus har.

Det kan føre til to uheldige scenarier:

  1. Sulcus bliver fyldt med baktier og bliver betændt.

  2. Fordi mange mennesker føler, at det er besværligt at rengøre sulcus med en hård tandbørste… skrubber de meget hårdt i hele området omkring sulcus. I sådanne tilfælde kan det godt lade sig gøre at få en ren og sund sulcus… men også ødelagt tandkød.

Blottet tandhalse

Begge scenarier kan føre til parodontose.

Blottet tandhalsen, kan føre til smerten og følsomme tænder… efterfulgt af karies, infektion, tandkødssygdomme, parodontose og måske endda tab at tænder.

Hvis du har parodontose, bør du opsøge din tandlæge.

Du kan forhindre, at dit tandkød trækker sig yderligere tilbage, hvis du lærer at børste på den rigtige måde.


’Tandkød elsker denne her tandbørste’

Tandkød er blødt og skal rengøres nænsomt. Derfor anbefaler tandlæger en tandbørste med, fine bløde fibre – og masser af dem!

Den stilede Curaprox CS 5460 tandbørste har fået sit navn, fordi den har 5460 fine og nænsomme Curen®-fibre (i stedet for konventionelt nylon) – hver 0,1 mm i diameter. Det giver en rengøringsoverflade, der er mere kompakt end noget anden. Derfor er CS 5460 ualmindeligt effektiv og gør ingen skade på tandkødet. De mange fine fibre på CS 5460 rengør nænsomt og effektiv sulcus – uden at forårsage skade.

Det er derfor, både tandplejere og kunder anbefaler den. Det er også derfor, vi er stolte af at sige, at ”dit tandkød vil elske denne her tandbørste.”

Sådan skal du børste dine tænder

Lige så vigtigt, som det er at anvende en nænsom tandbørste: Er det at børste dine tænder og din tandkødsrande med det rette tryk.

Her er vores uundværlige guide til, hvordan du skal børste med den simple – og den bedste – teknik.

Anvend CS 5460 sammen med Curaprox SLS fri Enzycal tandpastaer. Tandpastaen understøtter den beskyttende funktion, som dit spyt har, så du kan rengøre effektivt uden at anvende de skadelige ingredienser, som findes i andre tandpastaer på markedet.

Det er sådan, du skal børste, hvis du vil:

  • Holde dit tandkød sundt og rent… og forebygge tandkødsproblemer
  • Behandle eksisterende tandkødsproblemer
  • Sikre dig, at eksisterende skader ikke bliver værre

Video af korrekt tandbørstning

Vi anbefaler:

Trin 3 

Anvend en elektrisk tandbørste for at få sundt tandkød

Køb en el tandbørste, der er udviklet til mennesker, der kender til – eller gerne vil undgå – tandkødsproblemer…

Så ønsker du at bruge en el tandbørste? Er det stadig muligt at rengøre dit tandkød på en nænsom og skånsom måde?

Uden tvivl.

Curaprox Hydrosonic pro er udviklet til mennesker, der lider af – eller gerne vil undgå – tandkødsproblemer.


Sådan bruger du en eltandbørste til at pleje dit tandkød

Som det er tilfældes med CS 5460, indeholder eltandbørsten også fine Curen®-fibre – der arbejder med op til 42.000 nænsomme børstestrøg i minuttet…

… du kan anvende den ved kanten af dit tandkød for at behandle eller forebygge pardontale problemer.

Video af professionel rengøring af tænder

Vi anbefaler:

Trin 4

Mellemrumsbørster

Optimer plejen af dit tandkød med mellemrumsbørster…

Mellemrumsbørster – og en tandpasta af høj kvalitet – kan optimere din tandkødspleje…

… og hjælpe dig med at behandle – eller forebygge – gengevitis eller risikoen for parodontose.

Mellemrummene mellem dine tænder er de perfekte gemmesteder for plak. Her kan de vokse og inficere dit tandkød.

… ofte ganske uforstyrret, fordi tandbørster ikke kan komme til.


’Sådan anvender du mellemrumsbørster til at opnå rene tænder… og hvad man kan forvente’

I mellemrummene mellem alle tænder…

… Skub en Curaprox CPS prime mellemrumsbørste ind. Træk den derefter ud. Og så er du færdig. Børstehårene har fjernet plakken. Rens børsten. Og gå så videre til det næste mellemrum. Lær mere i vores samlede guide til, hvordan du anvender mellemrumsbørster.

Første gang du anvender mellemrumsbørster, kan du godt opleve blødende tandkød. Det er et tegn på betændelse.


Sådan får du sundt tandkød igen

Der er ingen grund til bekymring. Fortsæt med at pleje dit tandkød med denne rutine hver aften før eller efter tandbørstningen. Efter en uge bør inflammation og eventuelle blødninger fortage sig. (Sker det ikke, bør du rådføre dig med din tandlæge).

Du bør også opsøge en tandlæge for at finde ud af, hvilken størrelse af mellemrumsbørster der passer til dig. Er børsterne for små, rengør de ikke ordentligt. Er de for store, passer de ikke ind i dine mellemrum, og de kan gøre skade på dit tandkød.

Video af korrekt anvendelse

Vi anbefaler:

Trin 5

Mundskyl til lindring af betændt tandkød

Du kan lindre akut tandkødsbetændelse med en særlig type mundskyl…

Lider du af akut tandkødsbetændelse, kan mundskyllet Curaprox Perio plus Regenerate hjælpe med at genopbygge din mundsundhed.

Du kan også bekæmpe bakterier ved hjælp af kombinationen af klorhexidingluconat (CHX) – som tandlæger har ordineret i årtier… og Citrox® naturligt bioflavonoid, der er udvundet fra bitre appelsiner.

Vær opmærksom på: Produktet bør ikke anvendes i længere perioder. Den bedste måde, hvorpå du kan undgå tandkødsbetændelse, er ved at anvende en god rutine omkring din tand- og mundsundhed – herunder tandbørstning min. to gange om dagen samt brug af mellemrumsbørster én gang om dagen.

Vi anbefaler:

Trin 6

Brug en singletandbørste til tandkødsranden

Gør din tandkødspleje endnu bedre ved at børste med ’soloteknikken’…

Teknikken er udtænk af Jiri Sedelmayer, der var ekspert i sygdomsforebyggelse, og den rengør tandkødsranden med en fantastisk præcision uden af skade tandkødet.

Når mindre kan gøre det!

Det kræver lidt øvelse, før du mestrer at lave præcise, nænsomme bevægelse langs tandkødsranden – næsten uden at trykke. Men så snart du mestrer det, er det ifølge tandeksperter den bedste måde, hvorpå du kan rengøre tandkødsranden og de sværttilgængelige overflader bag kindtænderne.

Pas godt på dine tænder og dit tandkød

Nu har Curaprox udviklet CS 1006 singletandbørsten til soloteknikken.

Det er et perfekt makkerpar.

Plak og parodontose har ikke en chance.

Glade brugere af CS 1006 siger, at de nyder at anvende CS 1006 – der er designet sådan, at børstehovedet passer perfekt på tandkødsranden – og kan bruges mens de læser en god bog eller ser en film.

Jiri Sedelmayer, der gik bort i juli 2019, grundlagde iTOP-programmet (individually trained oral prophylaxis), hvor studerende og tandeksperter lærer de rigtige kriterier – og en praktisk tilgang – til forebyggelse af sygdomme. Han har haft en kæmpestor indflydelse i tandlægevidenskaben.

Video af soloteknikken

Vi anbefaler:

Yderligere information

Tandkødspleje og det overordnede helbred

Hvorfor er tandkødspleje så vigtigt for dit overordnede helbred?

Det er helt sikkert, at tand- og tandkødspleje medfører til et bedre overordnet helbred.

Hvis bakterier fra munden får adgang til blodet gennem betændt tandkød, kan du sætte dit hjerte, din hjerne, dine lunger og dit immunsystem i fare.

Tandlæge og Curaprox Head of Professional Education Ana Stevanović siger, at sammenhængen mellem sundt tandkød og det overordnede helbred er gensidig.

”Munden hænger sammen med resten af kroppen, og det er på tide, at vi ser helhedsbilledet,” siger hun.

”Der er ikke noget, der hedder tand- og mundsundhed og overordnet helbred. Der er bare helbred. Gode vaner omkring tand- og mundsundhed, der er baseret på rutinemæssig kontrol af plak, kan forbedre kroppens generelle helbred.

https://curaprox.dk/blog/post/tandkodspleje-den-ultimative-guide