SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Vælg dit land Danmark Danmark
Gratis levering for alle ordrer over 350 DKK
Levering inden for 3-4 arbejdsdage
Sikker betaling med 3D Secure

Sådan får du dine børn til at børste tænder

Du ønsker at gøre dit barn tryg ved tandbørstning og tandpleje. Men nogle gange kan det være en ret svær opgave, og det ser ud som om der slet ikke er nogen vilje fra deres side. Men bare rolig - det tager måske lidt længere tid, men du skal nok klare det til sidst, og det endelige resultat er både meget vigtigt og tilfredsstillende. Lad os tage et kig på forskellige måder hvorpå du kan hjælpe dit barn med at få lyst til tandbørstning.

min read
Mar 2022
https://curaprox.dk/blog/post/sadan-far-du-dine-born-til-at-borste-taender
min read
Mar 2022
https://curaprox.dk/blog/post/sadan-far-du-dine-born-til-at-borste-taender

I denne artikel læser du om følgende

  • Forskellige måder, du kan motivere dit barn til at børste på
  • Vigtige fakta om tandpleje for børn
  • Hvornår er det rette tidspunkt til at blive lidt streng med hensyn til dit barns tandplejerutine?

Hvad skal jeg gøre?

Mit barn nægter at få børstet tænder.

Du ønsker at gøre dit barn tryg ved tandbørstning og tandpleje. Men nogle gange kan det være en ret svær opgave, og det ser ud som om der slet ikke er nogen vilje fra deres side. Men bare rolig - det tager måske lidt længere tid, men du skal nok klare det til sidst, og det endelige resultat er både meget vigtigt og tilfredsstillende. Lad os tage et kig på forskellige måder hvorpå du kan hjælpe dit barn med at få lyst til tandbørstning:

Hyggelige og regelmæssige rutiner

Dit barn skal børste tænder to gange om dagen: om morgenen og inden sengetid. Denne rutine skal være hyggelig og sjov for dit barn, så han eller hun ikke har nogen grund til at springe den over. Prøv at lege med dit barn eller spille barnets yndlingsmusik for at pifte stemningen lidt op på badeværelset.

Som forælder skal du gå foran med et godt eksempel og vise en disciplineret tandbørstning to gange om dagen. Uanset hvor travl eller træt du er, skal dit barn se, at du selv vil aldrig springe tandbørstning over.

Lad dine børn vælge deres eget tandplejetilbehør

Det er blevet vist, at børn har tendens til at udføre deres opgaver bedre, når de selv kan bestemme noget. Hvis du f.eks. lader dine børn vælge deres egne tandbørster, er det mere sandsynligt, at de vil bruge dem regelmæssigt - og det samme gælder for en tandpasta. Når du giver dine børn et valg, giver du dem også en stærk motivation til at udvikle en sund tandplejerutine. Så næste gang du skal købe tandplejeprodukter i en butik eller på nettet, prøv at spørge dit barn hvilken farve tandbørste han/hun foretrækker, eller hvilken smag tandpasta han/hun gerne vil prøve.

Gå foran med et godt eksempel

Hvis forældrene har sunde tandbørstevaner, er der større sandsynlighed for, at deres børn vil følge det samme eksempel. For de fleste af os voksne er dårlige tandbørstningsvaner kun resultatet af vores egne barndomsoplevelser: hvor vores forældre tvang os til at børste med ubehagelige, hårde tandbørster og aldrig fulgte deres egne regler. Du må ikke give denne tradition videre. Skab i stedet en kærlig, omsorgsfuld og plejende atmosfære omkring dine barns børstevaner. Det kan i høj grad forbedre dit barns tandsundhed i deres voksenliv.

Du har næsten fået styr på det hele

Er der noget andet, man skal være opmærksom på?

Når du og dit barn skal til at børste tænder sammen, prøv at spille noget god musik og hyg jer - så enkelt er det! Det skaber varige indtryk og behagelige minder, som vil gøre dit barn glad for denne rutine. Undgå at motivere dit barn med slik eller andre materielle belønninger og prøv med mere kærlighed og opmærksomhed i stedet. Vær der for dit barn, mens I børster sammen. Svar tålmodigt på alle spørgsmål om tandbørstning eller tandsundhed.

Vær streng, når dit barn nægter at børste. De skal forstå, at en sådan opførsel ikke er acceptabel i jeres familie. At børste tænder er ikke et spørgsmål om valg, det er grundlæggende sundhedspleje, sikkerhed og hygiejne.

Det kan være svært for børn at tænke logisk - de vil ikke altid være i stand til at forstå, at hvad de gør i dag påvirker direkte de fremtidige konsekvenser. Som forælder skal du lære dem vigtigheden af regelmæssig tandbørstning.

Opsummering:

For de fleste voksne er dårlige tandbørstningsvaner kun resultatet af deres egne barndomsoplevelser. Det er yderst vigtigt at skabe gode oplevelser i forbindelse med tandbørstning, så børnene fortsætter deres børstevaner senere i livet. Hvis mælketænderne forsømmes, kan det føre til alvorlige skader på de blivende tænder i fremtiden.

https://curaprox.dk/blog/post/sadan-far-du-dine-born-til-at-borste-taender