SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Vælg dit land Danmark Danmark
Gratis levering for alle ordrer over 350 DKK
Levering inden for 3-4 arbejdsdage
Sikker betaling med 3D Secure

Hvornår skal børn begynde at børste tænder?

Dit barn vil have mælketænder fra ca. 7 til 12 år, hvorefter de bliver udskiftet med voksentænder. I denne periode er det vigtigt at passe på mælketænderne og sørge for, at de falder løbende naturligt ud og bliver erstattet med den tilsvarende blivende tand.

min read
Mar 2022
https://curaprox.dk/blog/post/hvornar-skal-born-begynde-at-borste-taender
min read
Mar 2022
https://curaprox.dk/blog/post/hvornar-skal-born-begynde-at-borste-taender

I denne artikel kan du læse om følgende:

WHAT YOU WILL LEARN IN THIS ARTICLE
  • Hvornår skal børn begynde at børste tænder?
  • Hvordan kan mælketændernes tilstand påvirke tilstanden af de blivende tænder?
  • Hvordan skal du passe på dit barns mundhygiejne gennem forskellige aldre?

Mælketænder

Hvornår skal børn begynde at børste tænder?

Dit barn vil have mælketænder fra ca. 7 til 12 år, hvorefter de bliver udskiftet med voksentænder. I denne periode er det vigtigt at passe på mælketænderne og sørge for, at de falder løbende naturligt ud og bliver erstattet med den tilsvarende blivende tand. Hvis dit barn taber en mælketand på grund af karies eller en skade, er der en god chance for, at sine voksentænder bliver forskudt. Karies kan også sprede sig til den kommende blivende tand. Og i så fald vil ortodontisk behandling i fremtiden være nødvendig.Babyalderen

I denne alder skal du begynde at rense dit barns tænder forsigtigt, så snart de begynder at dukke op. Brug en blød fugtig klud til at tørre tænderne og tandkødet af med eller prøv en Curaprox Baby tandbørste, udviklet specielt til denne opgave.

I alderen 2,5-3 år

I denne alder bør dit barn gøre sine første forsøg på at børste sig selv. Det er her, du som forælder skal vise dem den rette teknik og sørge for, at dit barn udvikler de gode børstevaner. Det vigtigste i denne periode er at støtte dit barn. Glem ikke den "anden tandbørstning" - at børste dit barns tænder selv, efter at barnet først har prøvet at børste på egen hånd. De vil med tiden blive bedre til det, men på dette tidspunkt er det bare vigtigt at holde deres tænder pæne og rene.

Fra 7-9 år

I denne alder er dit barn måske allerede i stand til at følge sine egne rutiner og børste selvstændigt. Men oftest vil de stadig have brug for din hjælp. Tandbørstning under opsyn er både ønskværdigt og vigtigt indtil puberteten. Du kan gøre det ved regelmæssig opsyn og fortsat opmuntring. Det er super vigtigt, at du går foran med et godt eksempel. Dette er den rutine, som dit barn har brug for at se: Hele familien børster tænder to gange om dagen, hver dag - uden undtagelse.

Fra 9 – 12 år

I denne alder er dit barn allerede bekendt med en ordentlig tandbørstning, men er ofte distraheret og umotiveret til at gøre det. Derfor anbefales det at holde øje med dit barns tandbørstningsrutine så ofte som muligt. Det er også meget nyttigt at tale med dine børn regelmæssigt og forklare dem, hvad der kan ske, hvis de ikke passer på deres mundplejerutine. I denne alder er børnene helt klar over vigtigheden af en god tandpleje, og det er muligt at diskutere dette emne med dem og motivere dem til at passe på deres mundsundhed hver dag.

Små munde og hænder

Sådan vælger man den rette tandbørste

Når du vælger den rette børste til dit barn, skal du huske på, at den skal være let at bruge men skal også være yderst effektiv. Curaprox børnetandbørster er specielt designet til børnenes små munde og hænder. De er sikrere at bruge på grund af de mindre børstehoveder og er nænsomme mod tandkød og emalje takket være de bløde og tætpakkede fibre. En mindre børste er også mere behagelig at holde og børste tænder med.

Vælg den perfekte tandbørste

En tandpasta, du bliver forelsket i

En god børnetandpasta skal være mild, men samtidig effektiv og sjov! Der er forskellige niveauer af fluorid for at imødekomme forskellige aldersgruppers behov, forskellige lækre smagsvarianter og velvalgte ingredienser, der sikrer en sund udvikling af mælketænderne og de første voksentænder.

Den anbefalede mængde fluorid i børnetandpasta:1
fra de første tænder til op til 2 år
500 ppm2
fra 2 til 6 år
1,000(+) ppm3
6+ år
1,450 ppm

Fuld af gode ingredienser

Hvad der er i

Alle  Curaprox tandpastaer indeholder kun uskadelige ingredienser: ingen SLS, triclosan eller mikroplast. Curaprox børnetandpasta er rig på gavnlige ingredienser, der gør dine børns tænder rene, styrker emaljen og understøtter spyttets naturlige antibakterielle virkning:Enzymer

... beskytter emaljen ved at berige dit barns spyt.Xylitol

... har en mild antibakteriel virkning og giver tandpastaen en let naturlig sødme.Naturlige smagsstoffer

... frugtagtig jordbær, saftig vandmelon eller mild mynte - lad dit barn vælge.Fluorid er et nøgleelement, når det gælder remineralisering af tandemaljen og stærke tænder. Den eneste situation, hvor du har brug for en tandpasta uden fluorid, er hvis din læge anbefaler en sådan tandpasta på baggrund af dit barns personlige tilstand.

Opsummering:

Det er vigtigt at passe på mælketænderne lige fra fødslen og sørge for, at de falder løbende naturligt ud og bliver erstattet med den tilsvarende blivende tænder i en alder fra 7-13 år. Børn har brug for din hjælp med tandbørstning, og tandrensning under opsyn er både ønskværdig og vigtig indtil puberteten. Det er også meget nyttigt at fortælle dine børn ofte, hvad der præcist kan ske, hvis de forsømmer deres mundplejerutine, samt at sikre, at de bruger de rigtige tandplejeprodukter og -teknikker.

https://curaprox.dk/blog/post/hvornar-skal-born-begynde-at-borste-taender